HTCinside


Jak całkowicie zablokować swój profil na Facebooku przed stalkerami? (Łatwy sposób)

Wraz ze wzrostem cyberprzestępczości i oszustw internetowych, bezpieczeństwo ludzi, zwłaszcza kobiet, jest bardziej zagrożone. W gniewie kobiety są często narażone na niechciane wiadomości o przyjaźni na różnych platformach społecznościowych, z których niektóre są nieprzyzwoite.

Kobiety są również narażone na ryzyko, że profile oszustów internetowych będą tworzone przez te same osoby, których postępów mogły nie zaakceptować. To może być już przeszłość. Podczas gdy Twitter testuje funkcję, która pozwala użytkownikom decydować, kto może odpowiadać na ich tweety, Facebook wprowadził nową funkcję bezpieczeństwa w Indiach, która umożliwi użytkownikom blokowanie ich profili przed osobami, które nie są znajomymi.

Pomoże to zwłaszcza kobietom, które znajdą swoje posty i zdjęcia zamieszczone w Internecie przez wichrzycieli. Dzięki funkcji blokady profilu użytkownicy mogą zastosować wiele istniejących ustawień prywatności i wiele nowych funkcji do swojego profilu na Facebooku.

Aby aktywować tę funkcję, użytkownik profilu na Facebooku musi nacisnąć „Więcej” pod swoją nazwą, a następnie wybrać „Zablokuj profil” i ponownie nacisnąć, aby potwierdzić.

Po zablokowaniu profilu osoby niebędące znajomymi nie mogą już powiększać, udostępniać ani pobierać zdjęcia profilowego i zdjęcia na okładkę użytkownika. Osoby niebędące znajomymi nie mogą już wyświetlać zdjęć i postów na osi czasu zablokowanego konta (historia lub nowe).

Czytać -Jak pojawić się offline na Facebooku?

Nowa funkcja jest podobna do funkcji Profile Picture Guard, która, jak sama nazwa wskazuje, unikała wykorzystywania zdjęć profilowych do nękania kobiet.

Menadżer produktu na Facebooku, Roxna Irani, została zacytowana przez portal informacyjny: Zaczęliśmy od profilu, ponieważ był to obraz, który najbardziej martwił kobiety przed wgraniem i udostępnieniem. I wtedy po raz pierwszy wprowadzamy profilową fotoochronę.

Z czasem odkryliśmy, że wykracza ono poza obecne zdjęcie profilowe na inne zdjęcia. W nowej implementacji niebieska plakietka oznacza, że ​​profil danej osoby jest zablokowany.

Jak zablokować swój profil na Facebooku?

Ten-profil-jest-zablokowany-Faebook

Jeśli widzisz przycisk „Zablokuj profil” danej osoby, oznacza to, że jej profil jest zablokowany i wyświetlane są wszystkie wiadomości i zdjęcia od osób, których nie znają. W skrócie oznacza to, że jest widoczny tylko dla Twoich znajomych.

Do Facebooka dodano nową funkcję, która pozwala zablokować profil, aby chronić swoje posty i zdjęcia przed osobami, których nie znasz.

Wyjaśnię, jak to zrobić w aplikacji Facebook.

Krok 1
Otwórz aplikację lub witrynę Facebook i wybierz Ustawienia > Oś czasu i tagowanie > Tagowanie. Następnie wybierz opcję „Znajomi”.

Krok 2

Teraz przejdź do Centrum pomocy Facebooka ( Kliknij tutaj ). Możesz to zrobić, dotykając menu hamburgerów i przewijając na dole. Tutaj wybierz opcję Centrum pomocy. Tutaj wyszukaj słowo kluczowe „Zablokuj profil”.

Krok 3
Dotknij 'Jak działają zablokowane profile' (prawdopodobnie czwarta lub piąta opcja na liście).

Krok 4
Przewiń w dół i poszukaj „profilu blokady”. Dotknij go, a Twój profil zostanie zablokowany.
W ten sposób nikt oprócz Twoich znajomych nie może zobaczyć zdjęć i wiadomości.

Czytać -Jak ukryć post na Facebooku przed jednym lub konkretnym znajomym?

Jeśli nie znajdziesz tej opcji, oznacza to, że nie jest ona dostępna w Twoim hrabstwie, ponieważ ta funkcja nie jest obecnie dostępna wszędzie. Możesz zablokować swój profil tylko w niektórych krajach i na niektórych urządzeniach.