HTCinside


Jak odblokować wrażliwe treści na Twitterze?

Od czasu do czasu media społecznościowe, takie jak Twitter, zaczęły blokować niektóre tweety, oznaczając je jako „potencjalnie wrażliwe treści”. Możesz napotkać ten błąd podczas przeglądania niektórych tweetów: Ten tweet jest niedostępny, ponieważ zawiera potencjalnie poufne treści.

Chociaż jest to pomocne dla tych, którzy lubią oglądać przefiltrowane treści, wielu nie docenia tego, ponieważ nie mogą wyświetlić surowej treści. Jednak nie ma się czym martwić, ponieważ tę funkcję można z łatwością odblokować na dowolnym urządzeniu.

Ale zanim do tego dojdziemy, dowiedzmy się, co oznacza treść wrażliwa.

Zawartość

Co to jest „treść wrażliwa”?

ten tweet jest niedostępny, ponieważ zawiera potencjalnie wrażliwe treści

Internet zawiera kilka treści udostępnianych za pośrednictwem różnych mediów społecznościowych. Niektóre z tych treści mogą zawierać treści takie jak przemoc lub nagość, które nie są odpowiednie dla wszystkich odbiorców i dlatego są objęte treściami wrażliwymi.

Wiele mediów społecznościowych podjęło od tego czasu środki w celu zapewnienia, że ​​takie treści są blokowane, ponieważ wywołały one wiele osób na całym świecie. Podczas gdy inne witryny znacznie to stonowały, Twitter nadal zezwala na pewne rzeczy, które są wrażliwe w innych mediach. Blokuje jednak treści, które zawierają nadmiar krwi, przemoc seksualną, nielegalne treści lub wszystko, co jest nieodpowiednie dla ludzi.

Gdy natkniesz się na takie treści, Twitter wyświetla ostrzeżenia, takie jak „Te media mogą zawierać wrażliwe materiały”, „ten profil może zawierać potencjalnie wrażliwe treści” lub „następujące media zawierają potencjalnie wrażliwe treści”.

Jeśli chcesz odblokować wspomniane treści, musisz zalogować się na swoje konto na Twitterze, aby wprowadzić wymagane zmiany w ustawieniach konta.

Czytać -10 najlepszych programów do pobierania wideo z Twittera (pobierz filmy HD)

Jak pominąć ostrzeżenie „Twitter Sensitive Content”?

Ostrzeżenie o poufnej treści można wyłączyć w ustawieniach prywatności Twittera. Ta opcja jest dostępna, jeśli korzystasz z Twittera na Androida, ale nie jest dostępna dla użytkowników iPhone'a i iPada. Ale możesz to zmienić w Internecie, a następnie użyć swojego Twittera na iPhonie lub iPadzie.

  • Aby wyłączyć ostrzeżenie, wystarczy wejść na stronę Twittera, a następnie kliknąć więcej pod swoim profilem.

więcej opcji twitter

prywatność i bezpieczeństwo

  • Następnie w opcji „Treść, którą widzisz”, włącz „Wyświetlaj multimedia, które mogą zawierać poufne treści”.

Wyświetlaj nośniki, które mogą zawierać poufne treści

  • Teraz będziesz mógł przeglądać poufne treści bez wyświetlania ostrzeżenia.

Jak wyświetlać „wrażliwe treści” w wyszukiwaniach?

Mimo że wyłączyłeś ostrzeżenie w ustawieniach, prawdopodobnie nie będziesz mógł nadal przeglądać treści. Powodem tego jest to, że Twitter zwykle ukrywa takie treści przed wyszukiwaniami.

Ale nawet to można włączyć, jeśli chcesz, aby pojawiało się w Twoim kanale. Musisz tylko włączyć to ustawienie.

odznacz Ukryj poufne treści

Odwiedź witrynę Twitter, przejdź do menu > ustawienia i prywatność > Prywatność i bezpieczeństwo > Treści, które widzisz > Ustawienia wyszukiwania. Tam odznacz pole, w którym jest napisane „Ukryj poufne treści”.

Jak usunąć ostrzeżenie ze swoich tweetów?

Czasami treści, które udostępniasz lub publikujesz, mogą zostać oznaczone jako poufne, nawet jeśli tak nie jest, i może to skutkować tymczasowym zablokowaniem Twojego konta. Aby więc upewnić się, że Twoje treści nie są oznaczone jako poufne, musisz przejść do witryny Twittera> menu> ustawienia i prywatność> prywatność i bezpieczeństwo> twoje tweety.

Usuń ostrzeżenie ze swoich tweetów

Następnie usuń zaznaczenie pola „Oznacz media, które tweetujesz, jako zawierające materiał, który może być wrażliwy”. Twoje treści nie będą teraz zgłaszane jako poufne. Można to zrobić na Twitterze dla Androida lub przez przeglądarkę internetową, ale nie w aplikacji na iPada lub iPhone'a.

Jednak ta opcja może zostać ponownie wyłączona przez Twitter, jeśli uzna Cię za winnego nadużywania tej opcji. Tak więc, jeśli przesłałeś wrażliwe media i nie możesz ich wyłączyć w ustawieniach, prawdopodobnie Twitter zrobił to na stałe.

To było dla tych, którzy nie mają skrupułów widząc wrażliwe media. Jeśli jednak w przyszłości zechcesz z powrotem wyłączyć wyświetlanie poufnych treści, możesz wyłączyć „wyświetlanie multimediów, które mogą zawierać poufne treści”, a także włączyć „ukrywanie poufnych treści”. Będziesz dobrze iść.