HTCinside


Jak trwale usunąć konto Spotify?

Znudziła Ci się aplikacja muzyczna Spotify?Czy planujesz spróbować?nowa aplikacja muzycznadla odmiany? Czy nie masz pojęcia, jak trwale usunąć swoje konto Spotify?Nie martw się! Ten artykuł pomoże ci szybko usunąć konto Spotify.

Tak, w dzisiejszych czasach branża medialna i rozrywkowa jest zatłoczona wieloma aplikacjami zorientowanymi na użytkownika. Więc ludziom trudno jest wybrać jeden. Dlatego decydują się na nowe aplikacje na rynku, aby pozostać w trendzie.

OK, przejdźmy teraz do kroków, które należy wykonać, aby usunąć konto Spotify.

Zawartość

Zanim trwale usuniesz swoje konto Spotify Premium

Przede wszystkim nie możesz usunąć swojego konta za pośrednictwem aplikacji mobilnej Spotify. Musisz zalogować się na swoje konto Spotify przez przeglądarkę internetową, aby trwale je usunąć.

Po drugie, jeśli usuniesz swoje konto, stracisz jednocześnie całą zapisaną listę odtwarzania i wszystkich obserwujących. Nie możesz ich odzyskać. Stracisz też swoją nazwę użytkownika. Jeśli skorzystałeś ze zniżki dla studentów i usuniesz swoje konto, będziesz musiał poczekać rok, aby ponownie skorzystać z tej konkretnej zniżki.

I wreszcie, istnieje możliwość anulowania samej subskrypcji premium bez trwałego usuwania konta. Ponadto, jeśli chcesz, możesz utworzyć nowe konto z tym samym identyfikatorem e-mail w dowolnym momencie w przyszłości.

Zastanów się więc dwa razy, zanim trwale usuniesz konto Spotify. Jeśli jesteś pewien, że chcesz usunąć swoje konto, przeczytaj ten artykuł do samego końca, aby wyjąć Spotify z pamięci telefonu!

Czytać -Jak trwale usunąć swoje konto na Facebooku?

Kroki, aby trwale usunąć konto Spotify

#1 - Lzaloguj się na Spotify przez przeglądarkę internetową i przejdź do Skontaktuj się ze stroną obsługi klienta .

#dwa - Stamtąd kliknij opcję „Konto”.

Opcja konta Spotify
Opcja konta Spotify

#3 - Teraz kliknij opcję „Chcę zamknąć moje konto”

zamknij-spotify-konto
zamknij konto Spotify

#4 - Stamtąd zostaniesz przekierowany na stronę „Zamknij konto na stałe”. Tam będziesz miał dwie opcje, jedną, aby zamknąć konto na stałe za pomocą czarnego przycisku, dwie, zachować konto za darmo w kolorze zielonym. Powinieneś wybrać czarny przycisk zamykania, aby przejść do dalszych kroków trwałego usunięcia.

Usuń-spotify-konto

#5 - Następnie musisz kliknąć kontynuuj z przepływem kolejnych okien dialogowych. Następna strona to strona „Jesteśmy smutne, że chcesz nas opuścić”. Kliknij kontynuuj.

#6 – Następnie musisz zweryfikować swoje konto, które wybrałeś do usunięcia. Kliknij konto, które chcesz usunąć, a następnie naciśnij przycisk Kontynuuj.

#7 – Potem pojawia się ostrzeżenie, że stracisz wszystkich swoich obserwujących i playlistę. Zaznacz pole wyboru i kliknij Kontynuuj!

#8 – Kliknij przycisk Kontynuuj ponownie, aby otrzymać mailowe potwierdzenie trwałego usunięcia konta Spotify.

#9 – Po otrzymaniu wiadomości otwórz ją i kliknij ostatni przycisk „Zamknij moje konto” na poczcie. Pamiętaj, że będziesz mieć 24 godziny na kliknięcie ostatecznej opcji zamknięcia mojego konta w wiadomości e-mail.

Otóż ​​to! Pomyślnie usunąłeś swoje konto Spotify.

Czytać -Jak trwale usunąć swoje konto Kik?

Co się dzieje po usunięciu konta Spotify?

Po usunięciu konta Spotify Twoja poprzednia nazwa użytkownika nie będzie dostępna. Nie będzie możliwe utworzenie nowego konta z tą samą nazwą użytkownika. Wszystkie dane Twojego konta, takie jak obserwujący, playlista, ulubione, zostaną usunięte. Krótko mówiąc, wszystkie dane związane z Twoim kontem zostaną utracone.

Jeśli chcesz przenieść listę odtwarzania Spotify na inne konto, wystarczy zalogować się na stare konto, przeciągnąć i upuścić listy odtwarzania z klienta Spotify na pulpit. Następnie wyloguj się ze starego konta i zaloguj się na nowe konto. Teraz przeciągnij listy odtwarzania z powrotem z pulpitu do klienta.

Czy możesz ponownie aktywować usunięte konto Spotify?

Możesz ponownie aktywować swoje konto Spotify w ciągu 7 dni od usunięcia. Wszystko, co musisz zrobić, to skontaktować się ze Spotify, a Twoje konto zostanie przywrócone ze wszystkimi danymi, w tym obserwującymi i listą odtwarzania.

Otrzymasz od Spotify wiadomość e-mail „Ostatnie pożegnanie”, w której znajdziesz link do odzyskania konta.

reaktywuj-usunięte-konto-spotify
reaktywuj usunięte Spotify
rachunek

Możesz również spróbować zalogować się na swoje konto w ciągu tygodnia po usunięciu, a usunięcie Twojego konta Spotify zostanie anulowane.