HTCinside


Jak trwale usunąć swoje konto Google Plus?

Po utworzeniu konta Google automatycznie tworzony jest profil Google+. Więc jeśli posiadasz konto Gmail, na pewno masz też profil google+. Ale po pewnym czasie zdajesz sobie sprawę, że Google plus nie jest twoją filiżanką herbaty i wolisz Facebooka lub Twittera znacznie od Google plus. Dobrą wiadomością jest to, że Google pozwala nam usunąć nasze konto lub profil Google+ bez usuwania lub wpływania na inne usługi Google, takie jak Gmail i YouTube. Jeśli więc zdecydowałeś, że nie będziesz już korzystać z Google+ i usuniesz swój profil, oto krok po kroku przewodnik usuwania konta Google plus.

Trwale usuń swoje konto Google Plus

Uwaga: po usunięciu konta Google+ niektóre dane na koncie Google+ zostaną utracone. Te dane obejmują Twoje wpisy, komentarze i kręgi w Google+.

Chociaż niektóre dane nie zostaną usunięte. Dane te obejmują:

  • Twoje zdjęcia, kontakty i strony Google+ nie zostaną usunięte.
  • Twój kanał YouTube nie zostanie usunięty.
  • Twój dysk Google nie zostanie usunięty.
  • A co najważniejsze, Twoje konto Gmail nie zostanie usunięte i nadal będziesz mieć do niego dostęp.
  • Prawie wszystko, co jest związane z Twoim kontem Google, takie jak adwords, analytics czy adsense, nie zostanie usunięte.

Więc teraz mam nadzieję, że wszystko jest jasne, po prostu wykonaj poniższe kroki, aby trwale usunąć swoje konto Google plus.

  • Więc przede wszystkim zaloguj się na swoje konto Google plus.
  • Teraz kliknij swoje zdjęcie profilowe w prawym górnym rogu i dalej wybierz Mój Rachunek .

wybierz konta

  • Spowoduje to otwarcie ustawień Twojego konta Google.
  • Pod Preferencje konta Kliknij Usuń swoje konto lub usługi .

ustawienia konta

  • Teraz będziesz mieć dwie opcje, tj. Usuń produkty i Usuń konto Google i dane. Musisz wybrać Usuń produkty . Jeśli chcesz usunąć całe konto Google, możesz wybrać Usuń konto Google i dane. Ale nadal nie jest to zalecane.

usuń produkty

  • Poprosi Cię o ponowne wprowadzenie hasła. Po wprowadzeniu hasła zostaniesz przekierowany na stronę, na której będziesz mieć możliwość usunięcia Google+, YouTube i Gmaila.
  • Po prostu kliknij przycisk kosza po prawej stronie Google+. Spowoduje to trwałe usunięcie Twojego konta Google plus.

usuń konto google plus

  • Jeśli chcesz, możesz również usunąć swoje konto Gmail lub YouTube, klikając przycisk kosza.

To był krótki przewodnik dotyczący wyłączania lub usuwania profilu Google plus z konta Google. Jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości, daj nam znać w komentarzach.