HTCinside


Jak usunąć zapamiętane konta na Instagramie (3 sposoby)

Autouzupełnianie stało się zmorą i dobrodziejstwem dla ludzi. Chociaż jest to przydatne dla urządzeń, aby zapamiętać nasze dane logowania, jest to równie przerażające, ponieważ każdy może się zalogować, nie zdając sobie z tego sprawy. Stanowi to poważne zagrożenie bezpieczeństwa. Podczas gdy systemy operacyjne zapewniają nam jeden poziom autouzupełniania, Instagram ma swoją własną odmianę. Jest to niezwykle przydatne w tym przypadku, ponieważ ta aplikacja zapewnia również sposób na usunięcie tych danych. Więc dzisiaj zagłębmy się, aby zrozumieć, jak sprawić, by Instagram zapomniał danych logowania.

Zawartość

Usuń zapamiętane konto na Instagramie

Po zalogowaniu się z nowego konta Instagram nie zapisuje automatycznie poświadczeń. Daje ci możliwość wyboru, czy chcesz go zapisać. Oznacza to również, że istnieje sposób, aby Instagram po prostu go nie zapisywał. Dostęp do tego jest również prosty.

Krok 1: Uzyskaj dostęp do swojego profilu na Instagramie.

Krok 2: Stamtąd, w prawym górnym rogu, naciśnij menu hamburgera, aby uzyskać dostęp do ustawień.

ustawienia na Instagramie

Krok 3: Przewiń w dół i kliknij Wyloguj.

wyloguj-z-Instagram

Po dotknięciu tej opcji otrzymasz okno wylogowania z opcją Zapamiętaj swoje dane logowania.

pamiętaj-informacje-logowania

Krok 4: Odznacz „Zapamiętaj moje dane logowania” i kliknij przycisk Wyloguj.

Ten proces zapewnia, że ​​aplikacja zapomni Twoje dane logowania z poprzednich logowań. Jeśli już wylogowałeś się z aplikacji, musisz zalogować się ponownie i wykonać powyższe kroki.

Czytać -Nie znaleziono użytkownika na Instagramie? (3 możliwe wyjaśnienia)

Usuń wylogowane konta na Instagramie

Po pomyślnym wylogowaniu aplikacja przekieruje Cię na stronę logowania. Dostępne są dwie opcje: Zaloguj się jako i Usuń.

Pierwsza opcja to automatyczne logowanie, którego nie chcemy. Zamiast tego kliknij Usuń. Spowoduje to otwarcie okna dialogowego z prośbą o potwierdzenie akcji.

Stuknij w Usuń. Spowoduje to, że aplikacja Instagram usunie to konto i powiązane z nim szczegóły. Następnym razem, gdy się zalogujesz, ponownie poprosi o szczegóły.

Usuwanie wielu kont

Oba opisane powyżej procesy działają podobnie, jeśli jesteś zalogowany na wiele kont na Instagramie. Postępuj zgodnie z tymi samymi instrukcjami, aby usunąć dane konta z Instagrama.

Wyczyść dane aplikacji Instagram

W rzadkich przypadkach, gdy powyższe kroki nie działają, możesz również przejść do ustawień aplikacji i wyczyścić dane na Instagramie. Wybranie tej opcji spowoduje usunięcie wszystkich danych, które zostały zapisane przez aplikację w ciągu wielu dni jej działania.

Aby wyczyścić dane, wykonaj następujące kroki:

Krok 1: Otwórz ustawienia Androida i uzyskaj dostęp do listy aplikacji/menedżera aplikacji.

Krok 2: Przewiń w dół do Instagrama i uzyskaj dostęp do jego ustawień.

wyczyść dane i pamięć podręczną

Krok 3: Stuknij w Pamięć, a następnie w przycisk Wyczyść dane. Spowoduje to wyczyszczenie wszystkich zapisanych danych.

Czytać -15 aplikacji do pozyskiwania obserwujących na Instagramie

Wyloguj się z Facebooka

Zdarzają się przypadki, gdy w przypadku korzystania z Facebooka do logowania się na Instagramie powyższe kroki mogą nie działać. W takim przypadku będziesz musiał wylogować się z aplikacji Facebook. Spowoduje to również wylogowanie z aplikacji Instagram. Możesz ponownie zalogować się na Facebooku. Kiedy ponownie otworzysz Instagram, będziesz musiał zalogować się tam ręcznie.

Wyloguj się z aplikacji internetowej Instagram

O ile wylogowanie z wersji desktopowej jest możliwe, nie jest to tak proste, jak wylogowanie się z aplikacji.

  • Otwórz Instagram w przeglądarce i uzyskaj dostęp do swojego profilu.
  • Kliknij Ustawienia (przycisk koła zębatego) obok Edytuj profil.

wyloguj-z-aplikacji-internetowej-Instagram

  • Wybierz opcję Wyloguj.

Jak wylogować się z Instagrama ze wszystkich urządzeń

Jeśli z jakiegoś powodu chcesz wylogować się ze wszystkich urządzeń, na których jesteś zalogowany, Instagram nie udostępnia takiej opcji. Najłatwiej to zrobić, zmieniając hasło i wybierając opcję Wyloguj się ze wszystkich urządzeń. To z kolei spowoduje wylogowanie z konta na różnych urządzeniach.