HTCinside


Jak wylogować się ze sklepu Google Play

Jeśli jesteś użytkownikiem Androida, być może spotkałeśBłędy Sklepu Google Play. Jedną z podstawowych metod rozwiązywania tych błędów jest wylogowanie się z konta Google i ponowne zalogowanie. Jednak większość ludzi nie wie jak wylogować się ze Sklepu Play . Ponieważ nie ma przycisku wylogowania, to Sklep Play. Dzieje się tak, ponieważ inne aplikacje Google, takie jak YouTube i Gmail, używają Twojego konta Google do synchronizowania danych. Oto kilka sposobów na wylogowanie się ze Sklepu Play.

Jak wylogować się ze sklepu Google Play?

Ta metoda nie usunie Twoich kontaktów ani żadnych innych danych. Możesz jednak utracić dane z Google Keep, które możesz odzyskać, logując się ponownie.

  • Przejdź do Ustawień na telefonie z Androidem.
  • Przewiń w dół i dotknij Konta.
  • Wybierz Google i kliknij przycisk Opcje (menu Hamburger)
  • Tutaj otrzymasz opcję usunięcia konta Google. Stuknij w Usuń konto, a zostaniesz wylogowany ze Sklepu Play.

  • Otwórz Sklep Play i teraz możesz zalogować się na swoje nowe konto Google.

Korzystanie z aplikacji Wyloguj

Chociaż powyższa metoda jest bardzo łatwa, nadal możesz używać aplikacji do wyloguj się ze swojego konta Google.

Wyloguj to prosta aplikacja, która wylogowuje wszystkie konta połączone z Twoim telefonem. Usuwa wszystkie twoje konta, w tym Facebook, Google i Skype. Ta aplikacja może być przydatna, jeśli masz zbyt wiele połączonych kont w telefonie i chcesz je wszystkie usunąć.

  • Przede wszystkim pobierz aplikację Wyloguj ze Sklepu Play. Kliknij ten link lub wyszukaj „Wyloguj” w Sklepie Play i zainstaluj go na swoim urządzeniu z Androidem.
  • Po zainstalowaniu otwórz go i dotknij 'Wyloguj wszystkie * konta'.

  • Teraz zostaniesz wylogowany ze wszystkich swoich kont.
  • Ta aplikacja nie działa z WhatsApp i Viber, więc nie zostaniesz wylogowany z tych aplikacji.
  • Ponadto wymaga dostępu do konta root, aby wylogować się z konta Skype.
  • To wszystko, masz wylogowano się ze sklepu Google Play .

Co się stanie, jeśli nie ma opcji Usuń konto?

Cóż, jest to bardzo rzadkie, ale jeśli nie ma możliwości usunięcia konta z ustawień konta, jedyną pozostałą opcją jest przywrócenie ustawień fabrycznych urządzenia. Ten proces usunie całe dane telefonu, więc wykonaj kopię zapasową danych.

  • Najpierw wyłącz telefon.
  • Teraz musimy uruchomić system w trybie odzyskiwania. Jeśli korzystasz z urządzenia Samsung, przytrzymaj Klawisz zasilania + klawisz zwiększania głośności + przycisk Home aby uruchomić tajne menu.
  • Jeśli używasz standardowych urządzeń z Androidem, takich jak Nexus 6 lub nexus 5, przytrzymaj Klawisz zasilania + klawisz zmniejszania głośności.
  • Jeśli nie możesz uruchomić komputera za pomocą powyższych kombinacji klawiszy, po prostu Google: tryb odzyskiwania „nazwa twojego urządzenia”. Znajdziesz odpowiednią kombinację klawiszy dla swojego urządzenia.
  • Teraz możesz zobaczyć ekran programu ładującego (sekretne menu), na którym znajdziesz wiele opcji.

  • Użyj przycisku zmniejszania głośności, aby podświetlić Powrót do zdrowia i naciśnij przycisk zasilania, aby go wybrać.
  • Teraz Twoje urządzenie uruchomi się w trybie odzyskiwania.
  • Za pomocą klawisza zmniejszania głośności wybierz Wyczyszczenie danych / przywrócenie do ustawień fabrycznych i naciśnij przycisk zasilania, aby wybrać. Dalej wybierz „Tak – usuń wszystkie dane użytkownika”.
  • Teraz wybierz zrestartuj system i gotowe.